Om kurset

Mange skolebarn opplever “tegnevegring”: De blir overmåte bevisst egne tegneferdigheter, og slutter gjerne å tegne—for godt.

Et annerledes tegneseriekurs ufarliggjør tegning ved å vektlegge det som ligger bak tegningene: et helt unikt visuelt språk.

Tegneserier handler om mye mer enn “flotte” tegninger!


Kurset gjennomføres vanligvis på tre klokketimer.

Den første timen brukes til en generell innføring. Gjennomgangen er bildebasert, og det blir vist rikelig med morsomme og underholdende eksempler på det vi diskuterer. Elevene gjør også en del enkle øvelser som illustrerer og konkretiserer teoretiske poenger.

Den andre timen brukes til å tegne tegneseriefigurer. Elevene lærer hvordan lage figurer av enkle, tilfeldige streker. Alle kan lage morsomme tegneseriefigurer! Vi ser også nærmere på historier og tegneutstyr.


Deltakerne lærer blant annet om:

  • tegneseriemediets historie og utvikling
  • ikoner og symboler (forenkling)
  • tegneseriefigurer (hvordan lage figurer av enkle og/eller tilfeldige former)
  • historier (hva man gjør når man sitter fast)
  • tegneutstyr (barna får prøve «profesjonelt» tegneutstyr)

Formålet med kurset er å ufarliggjøre tegning, samt å gjøre skolebarna i stand til å «skrive» med (enkle) tegninger.

Når kravet om figurativ «realisme» faller bort, oppleves veien fra tanke til tegning som mer umiddelbar og direkte.

I tredje og siste time lager vi våre egne minitegneseriehefter.


Om kursholderen:

Espen Terjesen (f. 1979) bor og jobber i Bergen. Han er utdannet litteraturviter, men jobber nå som illustratør og kursholder.

Espen lager bokomslag og illustrasjoner for forlag som Cappelen Damm, Bokvennen, Transit, Solum og Mangschou. Han har òg tegnet maskoter, logoer og filmplakater.

Hvis du har lyst til å se eksempler på arbeidene hans, kan du besøke www.espenart.com.


Jeg anbefaler kurset til Espen på det varmeste. En engasjerende, lærerik og motiverende økt, både for de som elsker å tegne, men også de som ikke føler seg så flinke. Elevene våre lot seg rive med, og da vi dro, var det flere som proklamerte at de skulle bli tegneserieforfatter. Bør oppleves!

Monica Strand Brunvoll, Kyrkjekrinsen skole

Et supert kurs for tegneglade og for de med tegnevegring. Espen ufarliggjør tegning og lærer elevene utallige lure knep for å kunne lage en «proff» tegneserie. Anbefales på det varmeste! Hans store evne til å formidle og kommunisere med elevene, er beundringsverdig!

Lærer i kunst og håndverk, Møhlenpris skole